minder calorieën

10 manieren om snel calorieën te minderen

1* Broodbeleg

Je croissantje, krentenbol of eierkoek hoeft niet besmeerd te worden met (room) boter en jam of hagelslag. Als je eenmaal kan genieten van het pure produkt dan heb je het beleg helemaal niet nodig. Voorwaarde is wel dt hij lekker vers van de bakker is

2* Avond snack

Neem een schaaltje chips/nootjes in plaats van de zak op schoot.
Met het vullen van een bakje ga je ten eeste langzamer eten, het bakje is immers zo leeg. Ga je een refil van je bakje in de keuken halen kan je met jezelf afspreken da dit het laatste bakje is voor vanavond

3* Suikergebruik

Hoeveel suiker heb je echt nodig? Verminder je suiker in je thee of in je koffie tot je op een gegeven moment je drank zonder suiker drinkt.
Ook chocomel die je zelf maakt kan zonder of met minder suiker. Toch genieten maar dan met minder calorieën. zelf ijsthee maken is ook helemaal niet moeilijk!

4*Eten uit pakjes en zakjes

Veel kant en klare sauzen, soepen , blikken bevatten veel suikers. Dit zijn voor de producent goedkope vulmiddelen en smaakmakers maar voor jou veel onnodige calorieën. Koop in plaats van pastasaus gepureerde tomaten en soep gemaakt met verse groenten en een bouillon blokje smaakt zeker zo lekker.

5*Uit eten

Niets zo lekker als wanneer een professional voor je kookt. Gezellig samen in een restaurant. Bestellen en dan wachten op je eten. Zeer verleidelijk dat mandje brood met kruidenboter of die schaaltjes tapas. Ongemerkt zit je calorieën weg te eten terwijl het heerlijke eten nog moet komen. Bestel een glas bronwater voor de ergste honger en laat het schaaltje staan.
Ook tijdens de maaltijd kan je calorieën “besparen” De frietjes, rijst en gebakken aardappeltjes zijn vaak in de meeste restaurants hetzelfde. Eet hier dan ook minimaal van (voor de smaak) maar laat de rest van die koolhydraat/calorie bommen gewoon lekker op je bord liggen.

6*Even snacken

Tussendoor trek zijn de gevaarlijkste calorieën. Bij de benzinepomp of in de stad je koopt een broodje, een chocolade reep, en ongemerkt heb je nutteloze calorieën genuttigd die je insuline peil omhoog gooien, en een suiker dip geven. Het volgende snackmoment ligt dan al op de loer.

7*Glas water voor je eten

Deze tip geld niet voor iedereen. Schep je normaal op en eet je een normale portie, dan moet je deze tip niet gebruiken. De kans dat je later op de dag honger krijgt is aanwezig. Ben je echter iemand die de laatste aardappel met een beetje jus nog opeet, of een stukje brood pak om de pastasaus uit de pan te schrapen dan is dit wel een goede tip. Het glas water zorgt dat je jezelf niet overeet. Werkt een glas water nog niet optimaal? Neem dan een glas water met een capsule KonjacDeze vezels zorgen ervoor dat je flink wat maagvulling hebt en kan eraan mee helpen dat je minder/een normale portie eet.

8*kniebuigingen voor de snackkast

Mocht je toch in de verleiding komen om te snoepen of te snacken, maak dan 10 kniebuigingen ofwel squats voor de kast. Deze tip heeft twee voordelen. Bij het derde snackmoment voel je je bovenbenen en denk je na voordat je de snack pakt. Tevens zorgen deze spierbewegingen voor extra verbranding die ook wat calorieën verbrandt. Voorwaarde is wel dat je na de 10 kniebuigingen niet de gehele kast leeghaalt maar een acceptabele hoeveelheid.

9*Eet een eiwitrijk ontbijt

Studies hebben aangetoond dat mensen die een eiwitrijk ontbijt eten minder snel gaan snacken door de dag. Het eiwitrijke ontbijt zorgt ervoor dat je suikerspiegel op peil blijft en je vetstofwisseling verbeterd. Kortom je metabolisme is lekker aan het draaien en je voelt je beter. Hier haakt de laatste tip op in:

10*Slaap minimaal 8 uur.

Deze 8 uur is een richtlijn. Voor sommige is 7 uur voldoende, anderen hebben 9 uur nodig. Belangrijk is dat je voldoende slaap hebt voor jouw lichaam. Iemand die uitgerust is presteert beter. Zo zal je eerder de trap pakken als de lift. Of eerder je fiets als de auto. Dit zorgt al voor extra calorieen veranderen. Bovendien snoepen uitgerust mensen minder. Ze hebben minder behoefte aan een suikerkick om wakker te blijven dan niet uitgeslapen mensen. Afsluitend met een flauwe opmerking: alle uren dat je slaapt kan je niet snoepen.