Corona

Bescherm jezelf tegen het coronavirus

Nu het corona virus ook in Nederland is opgedoken wordt het serius tijd om jezelf tegen het coronavirus te beschermen.
Twee zaken zijn belangrijk, hygiene en je weerstand goed houden.

Desïnfectie gel

Nergens is geen desinfectie gel meer te verkrijgen maar wees niet gevreesd.
Na het handen wassen heeft het eigenlijk geen zin om desinfectie gel te smeren daar je met zeep (de meeste) ziektekiemen al hebt verwijdert.
Bovendien kan het gebruik van veel desinfectiegel zorgen voor een schrale huid waar kleine wondjes ontstaan waar het virus lang binnenkomt.
Beter is om na het handen wassen de handen in te smeren met een basische creme. Virussen gedijen goed in een een zure omgeving en een basische creme (tegenovergestelde van zuur) zorgt ervoor dat de handen minder geschikt voor virussen worden.Een basische creme in een pompje zorgt er ook voor dat je niet met (besmette) vingers in een pot gaat.Bovendien zorgt deze creme dat de huid herstelt en mogelijke wondjes en schraalheid beter geneest.

Weerstand verhogen tegen het coronavirus

Zieke en oudere mensen hebben de grootste kans om het coronavirus te krijgen.
Om niet ziek te worden zijn er verschillende manieren om je weerstand te verhogen. Het belangrijkste is om gezond te eten. Hierover hebben we al verschillende blogs geschreven. Eet je veel fruit, was het extra goed voordat je het eet en misschien appels even schillen voordat je ze opeet.
Daarnaast zijn er verschillende suplementen die je lichaam een boost geven.

Hou je darmen in conditie

Je darmen zijn de basis van je “weerstandsleger” . Zijn je darmen in balans dan versterk je je weerstand optimaal.
Naast vezelrijk voedsel is het belangrijk om voldoende vitamines binnen te krijgen. Om in een keer veel vezels en vitamines binnen te krijgen kan je een zakje Alka voor je ontbijt nemen.Deze combinatie van bouwstoffen vezels probiotica en enzymen complex zorgt voor een boost in je weerstand.Ben je geen fan van een drankje in de ochtend bestaat de formule ook in pilvorm de Alka Mineralen die veel vezels en mineralen bevatten om je darmen op peil te houden.

Vitamine C voor de weerstand

Vitamine C stimuleert de immuniteit en is een antihistaminicum. Het ondersteunt de afweerfunctie van neutrofielen tegen infecties


( Een antihistaminicum onderdrukt allergische reacties. )
( neutrofiel is een granulaire (korrelige) witte bloedcel die een essentieel onderdeel vormt van het immuunsysteem. )


Eenvoudig gezegd vitamine C helpt je bloedlichamen om je te verdedigen tegen virussen en infecties). Belangrijk is om je te beschermen tegen het coronavirus door een hoge dosis vitamine C te nemen.
Dit kan door middel van voldoende fruit te eten, maar om 500 mg vitamine C binnen te krijgen moet je twaalf sinaasappels eten. Als ik nu zeg dat 1000 mg vitamine C minimaal nodig is wordt 24 sinaasappels wel heel veel.
Bovendien moet je bij veel vitamine C wel oppassen voor nierstenen en kan je het beste vitamine C combineren met Magnesium om dit te voorkomen.
Een combinatie van vitamine C en Magnesium is daarom in capsulevorm de makkelijkste toepassing.In een week kan je opbouwen van 1 capsule naar 4 capsules per dag zodat je lichaam kan wennen aan de vergrote hoeveelheid vitamine C.Omdat vitamine C zo’n belangrijke vitamine voor je lichaam is mag je deze het gehele jaar door gebruiken.

Verhogen van je witte bloedcellen

De ziektekiemen opruimers van je lichaam zijn de witte bloedcellen.
Deze gaan de indringers te lijf en ruimen de ongewenste indringers op.
Om je te beschermen tegen het coranavirus kan een extra hoeveelheid witte bloedcellen geen kwaad.

Echinacea
De rode zonnehoed (Echinacea purpurea), oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, geniet in Europa al geruime tijd grote populariteit als remedie tegen verkoudheid en griep. Echinacea activeert het immuunsysteem en vermindert het de duur en ernst van de klachten. Waarschijnlijk helpt echinacea ook preventief, vooral als het in combinatie met vitamine C wordt ingenomen. Daarnaast kan echinacea worden gebruikt voor de (aanvullende) behandeling van andere infecties zoals bronchitis, bijholteontsteking, candidiasis, urineweginfecties en opflakkeringen van COPD. Voorafgaande en tijdens een lange vliegreis ingenomen, verlaagt echinacea de kans op luchtwegklachten. Echinacea heeft weerstandsverhogende, antimicrobiële (virussen, schimmels, bacteriën, parasieten), antioxidatieve, ontstekingsremmende, pijnstillende en wondhelende eigenschappen. Antimicrobiële activiteit is vastgesteld tegen onder meer griepvirus, coronavirus, rhinovirus (hoge dosis), herpesvirus, Streptococcus pyogenes, Hemophilus influenzae, Legionella pneumoniae, Propionibacterium acnes, Clostridium difficile, Leishmania donovani, Trypanosoma brucei en Candida albicans. Ook gaat echinacea overmatige slijmproductie tegen, geïnduceerd door het rhinovirus.Bron:
https://www.orthokennis.nl/nutrienten/echinacea

Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/echinacea

Echinacea is er in verschillende vormen en bijvoorbeeld Dokter Vogel heeft verschillende soorten Echinacea op de markt. Echinacea is een kruid wat ontzettend veel in de winter wordt verkocht en nu met het coronavirus erg actueel is.

Praktische tips

Verdere tips zijn veelal bekend maar schrijf ik hier voor de volledigheid nog bij:

  • Was regelmatig je handen
  • Elkaar de hand schudden nu misschien even niet
  • Niezen en hoesten in je elleboog
  • bel de dokter als je klachten hebt en ga niet naar de dokter zelf toe