kater

Carnaval, hoe kom je er gezond doorheen?

Binnenkort is het weer carnaval. Tijdens deze periode van feesten heeft ons lichaam het zwaar te verduren. De hele nacht staan en bewegen, en dat allemaal op heel veel biertjes en vet eten! Topsport op een wel heel fout dieet… Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen na carnaval ziek worden, (en dan hebben we het nog niet eens over de kater)

 

3 Tips vóór de carnaval:

  •  Rust de tijd van tevoren goed uit, ga nu op tijd naar bed en begin uitgerust aan de “vijfdaagse”
  •  kies goede schoenen uit om een hele dag/avond op te staan.
  • (ver)kleed je in laagjes, zodat je het buiten warm hebt en binnen iets uit kunt doen

 

Eten en drinken tijdens  carnaval

Drinken en carnaval gaan hand in hand. Dan hebben we het natuurlijk niet over water en kopjes thee… Liters bier gaan er doorheen tijdens dit feest. We maken lange nachten en sluiten de avond vaak af met een vette hap.

Eigenlijk zouden we tijdens deze dagen juist veel gezonder moeten eten om de klap van het weinig slapen en de alcohol op te vangen. In de praktijk gebeurt dus vaak het tegenovergestelde.
Om je lichaam toch te helpen is het verstandig om een supplement te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een multi vitamine of Alka Greens die je helpen je tekorten aan te vullen.
Om alcohol makkelijker af te breken heb je verschillende B vitamines nodig. Deze vindt je onder andere in brocoli, spruitjes en bloemkool. Maar je kunt deze periode natuurlijk ook een extra b-complex nemen.

Eten tijdens carnaval:

Voordat we naar huis gaan is een vette hap wel een caloriebom. Je lichaam zal de komende paar uur eerst de alcohol “opruimen”. Pas daarna is de vette hap aan de beurt.  Let dus goed op wat je s’avonds nog eet.

Suplementen tijdens de carnaval

Al willen we niemand aanmoedigen tot overmatig drankgebruik, bij het gebruik van meerdere alcoholische consumpties is het raadzaam om je lever te ondersteunen, die tenslotte alle alcohol moet afbreken.
Een bekend kruid is Maria distel die meehelpt om de alcohol te verwerken.

Eet wat meer proteines om de vetstofwisseling te verbeteren, bak als carnavcals ontbijt of lunch pannekoeken met proteine, of neem een paar proteine repen mee voor tussendoor!

 

“Wij wensen jil Braobaant nun geweldig carrenaval, let goed op wa ge drinkt en eet! Veul leut en weinig kaoters toegewenst! ”