cellulitis

Cellulitis, de natuurlijke manier om er van af te komen

Cellulitis is een veel gehoorde “klacht” onder vrouwen. Ongeacht je leeftijd, gewicht of lengte iedereen kan er last van hebben. Er zijn tegenwoordig tal van dure smeerseltjes en behandelingen op de markt, maar deze helpen niet altijd… Gelukkig zijn er genoeg dingen die je zelf kan doen tegen deze ontsierende “sinaasappelhuid”. In deze blog leg ik je daar graag wat meer over uit!

Hoe ontstaat cellulitis:

Vlak onder je huid bevinden zich vet cellen. Deze vet cellen slaan al het vet op wat ze kunnen opnemen uit het bloed. De cellen worden zo steeds groter. De billen en heupen zijn bij ons vrouwen de plekken waar het vet makkelijk kan worden opgeslagen. De vet cellen liggen in een groepje bij elkaar omgeven door schotjes van bindweefsel. Wanneer de vet cellen toenemen puilen deze groepjes een beetje uit, terwijl andere delen van de huid niet kunnen uitzetten door de strengen bindweefsel. Op die plek ontstaat een deukje. Zo kom je dus aan de sinaasappelhuid.

Wat zijn de oorzaken van cellulitis:

WAT ZIJN DE OORZAKEN ?

Te veel (vet) eten, overgewicht en te weinig lichaamsbeweging zijn oorzaken van cellulitis. Ook het ouder worden waardoor de elasticiteit van de huid verloren gaat kan een rol spelen. Toch zijn dit niet de enige oorzaken, want cellulitis kan ook voorkomen bij jongeren en slanke vrouwen. Vet cellen die uitzetten lijken toch de belangrijkste verklaring te zijn voor cellulitis, dit kan ook gebeuren zonder dat er sprake is van overgewicht. Ook hormonale factoren zoals puberteit, zwangerschap en de overgang zouden een rol kunnen spelen in de aanmaak van cellulitis.

Wat je zelf kan doen om er van af te komen:

Ontzuren en ontgiften:

Zonder dat we ons er vaak bewust van zijn krijgen we vaak veel suikers, vetten en dergelijke slechte stoffen binnen. Het beste zou het dus ook zijn om eens goed naar je voedingspatroon te kijken en een aantal dingen te elimineren. Vervang je chips eens met een gezondere variant zoals snack tomaatjes of komkommer.
Hoe gezond of niet gezond je ook eet, het is belangrijk om je lichaam zo nu en dan te ontgiften. Zeker in het geval van cellulitis zijn we opzoek naar gezonde cellen!
Ontzuren kan helpen je cellulitis te verminderen. Dit kan overigens al met een paar kopjes ALKA kruidenthee per dag. Deze helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren.

Ook je huid kan soms een goede detox gebruiken, wist je dat dit al in één weekend kan? Hierover schreef ik deze blog.

 

Borstelen en masseren

Je huid borstelen met een daarvoor geschikte borstel, of scrubben doet wonderen voor je huid. Je stimuleert hierdoor de bloed toevoer en cel aanmaak van de huid. Daarnaast verwijder je ook nog de dode huidcellen.

Na het douchen is het masseren van de huid ook een goede manier om de cel aanmaak en bloed circulatie te bevorderen. Pak hiervoor een olie die rijk is aan vitamine E, zoals bijvoorbeeld St jansolie met vitamine E. 

Visolie tegen cellulitis

Niet alle soorten vet zijn slechte vetten. Omega 3 visolie is een van die goede vetten. Visolie kun je natuurlijk uit vette vis halen. Maar daar eten we vaak niet genoeg van. Gemakkelijker is dan om een capsule bij de maaltijd in te nemen. Omega 3 kan je lichaam helpen zijn natuurlijke balans weer terug te vinden en zo de strijd aan te gaan met de cellulitis.

Sporten

Sporten is natuurlijk gezond, maar het kan ook zeker bijdrage aan een mooie strakke huid. Door een paar simpele oefeningen afgestemd op jouw “probleem gebied” kan je al een groot gedeelte van je cellulitis “wegwerken” onder een mooi strak velletje!

Hiervoor hoef je dus echt niet perse naar de sportschool. Heb je bijvoorbeeld cellulitis op je bovenbenen ? Zoek dan op internet eens naar oefening speciaal voor die plek. Zo kun je vaak tussen de dagelijkse taken door toch een paar oefeningen doen.

Volhouden is wel echt key, cellulitis verdwijnt helaas niet in een nachtje slapen. Wat wondermiddeltjes ook beweren… Drink genoeg, eet verstandig. Neem de juiste supplementen en verwen jezelf me een fijne massage!

You got this girl!!