huid

Hoe je huid veranderd in de herfst (en hoe dit te voorkomen)

Het begint nu echt herfst te worden.. Het is koud en nat buiten. Op zich vind ik de herfst altijd een heel fijn seizoen, binnen voor het raam met de kachel aan. In de herfst ben ik gewoon niet echt een buiten mens. Maar dat daar gelaten. Van de week zat ik dus met de open haard aan gezellig op de bank met mijn man. Hij zei: “het wordt weer herfst, want mijn huid veranderd.” Dat zette me eigenlijk aan het denken. Mijn huid veranderd eigenlijk ook in de herfst! Het is niet voor niets dat dan de lippen balsem’s en de vette crèmes weer uit de kast komen! Maar hoe zit dat nou precies? Veranderd je huid echt? Ik zocht het voor je uit!

De naschok van de zomer

De hele zomer heeft ons huid kunnen “genieten” van de zon. Door de warmte kan het zijn dat je poriën wat groter zijn geworden. Zorg dus voor een goede reiniging, als je poriën verstopt raken kun je puistjes krijgen.
Als het goed is heb je een goede bescherming gebruikt. In de herfst is er veel minder schade van de zon toch? En dus laten we de UV-bescherming achterwege. Eigenlijk is dat niet heel goed voor je huid! Ondanks dat de zon veel minder fel schijnt is het wel belangrijk deze te blijven beschermen met een goede crème! Je huid zal je dankbaar zijn geloof me! Denk wel aan wat extra vitamine D. Een tekort is snel opgebouwd als je geen vitamine D meer uit zonlicht kan halen!

Je huid en de bloedcirculatie

Je huid kan er in de herfst en winter wat lusteloos uit zien. Dit heeft vaak te maken met een verminderde bloedcirculatie. Door koudere temperaturen is je bloedcirculatie niet hetzelfde als in de zomer. Wil je toch een gezonde blos? Geef jezelf eens een gezichtsmassage! De oil cleansing methode is daarvoor echt super geschikt! Je reinigt en masseert je huid in een keer! Hallo gezonde blos!!!

Gezond van binnen uit?

Soms heeft je huid (of je haar) een extra zetje nodig! Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van extra vitamine en mineralen zijn. Als je gaat zoeken op het internet kom je misschien wel heel veel verschillende vitamines en capsules tegen. Maar gelukkig is er ook een alles-in-één capsule! Deze huid-haar-nagel capsule bevat alles wat je nodig hebt voor een gezonde huid, glanzende lange haren en stevige nagels!

Hoge dosering

Huid, haar en nagel capsules bevelen vaak een hoge dosering aan. In het geval van bovenstaande, 6 capsules per dag. Ik hoor mensen vaak zeggen: “ja dat doe ik niet hoor, ik neem er eerst wel twee per dag”. Maar dat heeft dus geen nut. Je huid je haar en je nagels bevinden zich letterlijk aan het uiteinde van je lichaam, alles wat je aan vitamines binnenkrijgt wordt aan de binnenkant van je lichaam verwerkt en verdeeld. Daarbinnen zijn ze nogal partijdig, (ja, echt… oneerlijke politieke spelletjes worden er gespeeld door onze organen!). Ze verdelen het zo dat de vitamines en mineralen eerst naar ons binnenwerk en dan pas naar de buitenkant gaan. Het is dus echt nodig om het aanbevolen aantal capsules aan te houden. Zo krijgt je lichaam precies de dosering die genoeg is voor wat je wil bereiken.

Een schrale huid voorkomen

Dus niet genezen! JE huid heeft het in deze periode dus wat zwaarder. Let extra op met agressieve reiniging van je huid. Ook reguliere douchegel en shampoo bevatten vaak heftige ingrediënten die het je huid alleen maar moeilijker maken! Ik schreef een blog over producten met het schuimmiddel SLS/SLES en kreeg ontzettend veel reacties van mensen met een gevoelige huid. SLS zit in bijna alle producten die we dagelijks gebruiken om onze huid schoon te krijgen. Maar schoon krijgen kan ook op een veel vriendelijkere manier! Een natuurlijke zeep, een zachte shampoo zonder deze schuim middelen doet echt wonderen!