haargroeimiddel

In één nacht langer haar? DIY Haargroeimiddel

Een tijdje geleden was ik een avondje aan het youtube-en. Je kent dat wel, je gaat van het ene in het andere filmpje. Nu, ik heb recent mijn haar echt zwaar (nee maar echt…ZWAAR) geblondeerd. Ik eindigde met een gortdroog vogelnest met een soort van touw structuur. Mijn hoofdhuid was me ook niet echt dankbaar voor deze (zeer ondoordachte) actie. Goed, ik was dus opzoek naar een haarmasker met dingen die ik in huis had.
Iets met een rijpe banaan ofzo.. of honing. Eigenlijk maakte het me niet zo heel veel uit als ik maar het idee had dat het werkte om mijn schuldgevoel naar mijn haar en hoofdhuid een beetje goed te praten…

Een haargroei wonder?

Oke, na een tijdje scrollen kwam ik bij een filmpje van een meisje dat een haargroei wonder ontdekt had. Of eigenlijk, ze had (net als ik) al 100 filmpjes zitten kijken over dit onderwerp en besloot de proef op de som te nemen. Er zijn online al van filmpjes te vinden die iets wonderlijks beweren… maar als je het dan zelf uit probeert is het resultaat vaak zwaar teleurstellend. Het mooie aan dit filmpje was dat dit meisje het dus zelf uitprobeerde, en het hele proces filmde. (Mooi! Hoef ik het dus niet uit te proberen als het niet blijkt te werken! Top!) Het recept zou je haar een aantal millimeter tot een halve centimeter laten groeien in één nacht… (Nee… oké! U lost me! Vet onmogelijk!) Maar, deze chick zet zelfs een streepje met watervaste stift op haar lijf zodat ze de lengte van haar haar kan vergelijken!

Je smeert…wát in je haar?!

Met bewondering keek ik naar het hele proces, een ontzettend lief en zacht meisje smeert haar haar vol met eieren en olie… Ik had wel eerder iets gehoord over eieren in je haar, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat het me nooit echt een heel erg aanlokkelijk idee heeft geleken. Ik lust niet echt graag eieren en ik vind de structuur, het gevoel van een rauw ei echt misselijkmakend. Laat staan dat ik het ooit in mijn haar zou smeren! Goed, ze klutst dus een ei (of twee) met olijfolie en smeert dat zonder pardon in haar droge haar. Vervolgens pakt ze het in plastic folie in. Op dit punt heb ik gekozen voor een badmuts, ik had geen folie in huis en dit leek me the second best thing. Het gaat er dus om dat je de warmte van je hoofdhuid vast houdt onder de “muts”. Dit liet ze (en ik dus ook) een uur intrekken!

Na dat uur is het de bedoeling dat je het uitspoelt. Maar, lieve dames… zet de kraan even op lauw of koud en maak niet de zelfde fout als ondergetekende. Ik douche eigenlijk altijd veel te warm.. in dit geval heet en dat zorgde voor scrambled eggs op mijn hoofd… na een paar keer wassen heb ik uiteindelijk alle gestolde ei klontjes uit mijn haar gekregen…

Het haargroeimiddel fase twee…

In de tweede fase smeer je je hele haar in met flink wat kokosolie, ik gebruikt een biologische variant. je dekt je haar wederom goed af, en gaat slapen! Ik heb mijn haar in een knot gerold en er een dun sjaaltje omheen geknoopt.  Ik gebruikte een extra handdoek op mijn kussen. Dan slaap je er een nachtje over. ‘s ochtends spoel je de hele boel goed uit. Wassen en drogen… en natuurlijk het resultaat bekijken!
In het filmpje zie je hoe het haar van het meisje een flink stuk gegroeid is. Zou dit bij mij ook het geval zijn? Om heel eerlijk te zijn geloofde ik er nog steeds geen bal van.  Ik waste de olie uit mijn haar en droogde  mijn haar precies zoals het zat toen ik het streepje op mijn lijf trok….

You have got to be kidding me…

Het streepje met watervaste stift was niet nodig geweest.. Zoals ik eerder vermelde heb ik mijn haar geblondeerd. Na het wassen en drogen van mijn haar kwam er iets heel bijzonders te voorschijn… een paar millimeter uitgroei… Voor de zekerheid controleerde ik ook het streepje op mijn huid. En jawel hoor! Mijn haar is echt (nee echt!!!) gegroeid! Hoe dit kan? Werkelijk waar geen idee, het enige dat ik kan opgooien is de extreme proteïne boost die mijn haar kreeg. Maar ik heb geen verklaring..

Wellicht is er iemand die het wel weet? Dan hoor ik het graag van je! Ook als jij dit recept gaat proberen laat me even weten wat de resultaten zijn, ik ben heel benieuwd of dit een toevalstreffer is…

 

Het originele filmpje bekijk je hier.