koolhydraat arm

Koolhydraat arm- Recepten: Butter chicken

Veel mensen zijn zich bewust dat te veel koolhydraten niet goed zijn voor ons. Wanneer je bijvoorbeeld wilt afvallen of je hormonen in balans wil krijgen kan koolhydraat arm eten je helpen. Maar, bij de mensen die ik de afgelopen tijd sprak ontbrak vooral de inspiratie. Veel mensen zijn nou eenmaal gewend aan hun vaste maaltijden. Sterker nog, er zijn nog steeds best wel wat mensen die bijvoorbeeld elke maandag pasta, dinsdag aardappelen, woensdag friet eten. Dan kan koolhydraat arm eten ineens voelen als een enorme verandering. Je laat nu immers je pasta, rijst en aardappelen staan. Maar… Wat neem je dan als vervanger?

Afbouwen:

Eigenlijk is dat heel simpel: Niets. Je neemt alleen meer vlees en meer groente, goede vetten en weinig of minder koolhydraten. Als je het lastig vindt om gelijk helemaal om te schakelen kun je ook prima beginnen met het afbouwen van je koolhydraten. Neem eens de helft van je rijst of pasta en de dubbele hoeveelheid saus.

Om je op weg te helpen post ik de komende weken een aantal van mijn lievelingsrecepten! Allemaal koolhydraat arm, of met goede (lange) koolhydraten. Wil je meer lezen over koolhydraten? lees dan eens onze blog: Koolhydraat arm eten.

 

Butter chicken recept

Een klassiek indiaas gerecht, vol van smaak en overheerlijk! Gemakkelijk te maken en een geweldig avondmaal voor je koolhydraat arme dieet. De bloemkoolrijst is optioneel, maar echt een aanrader! Je kan er natuurlijk ook een lekkere frisse salade bij maken, Alleen de kip is eigenlijk ook al een fijne maaltijd!

 

Voorbereiding: ongeveer 10 minuten

Bereiding: 20 minuten

Ingredienten:
    • 500gr kipfilet
    • 2 eetlepels garam masala
    • 3 theelepels geraspte gember
    • 3 theelepels gehakte knoflook
    • 120 ml  yogurt
    • 1 eetlepel cocosolie

saus:

    • 2 eetlepels ghee
    • 1 ui
    • 2 theelepels geraspte gember
    • 2 Theelepels gehakte knoflook
    • 400 gr tomaten (uit blik)
    • 1 theelepel chilli poeder
    • 1 eetlepel verse koriander
    • 2 theelepels komijn
    • ½ beker creme fraiche
    • ½ eetlepel garam masala
Bereiding:
  1. Snijd de kip in blokjes, doe deze in een flinke kom met daarbij de 2 eetlepels garam masala, 1 theelepel geraspte gember en 1 theelepel gehakte knoflook. Doe hier de yoghurt bij en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  2. Voor de saus: doe de ui, knoflook, gember en tomaten in de blender. voeg hier de kruiden aan toe. Blender alles tot een gladde saus.
  3.  Verwarm 1 eetlepel olie in een grote pan, bak hierin de kip 3-4 minuten aan alle kanten. Als deze begint te kleuren voeg je de saus toe.
  4. Voeg nu de creme fraiche en de ghee toe, verwarm alles nog een minuut.
    Serveer met verse koriander en bloemkoolrijst.
Wil je meer weten over koolhydraat arme recepten? scrol dan even door de blog. Heb je zelf een recept? Of heb je een recept met koolhydraten enw eet je niet hoe deze te vervangen? Laat een reactie achter of stuur even een berichtje! Ik help je graag op weg!