Menu week 1 (€37,29/2personen)

Ik kook graag, ik vind het heerlijk om in de keuken bezig te zijn maar soms kom ik gewoon tijd te kort. Omdat zowel ik als mijn man dan heel makkelijk naar een snack of een frietje pakken maak ik vaak van te voren een weekmenu. Sterker nog, ik doe de boodschappen online en laat deze bezorgen of haal ze af. Dat maakt dat ik in het begin van de week alles in huis heb om de rest van de week gezond te kunnen eten, en me niet druk hoef te maken over wat we gaan eten en wie de boodschappen doet.

omdat ik jullie graag wat tijd bespaar deel ik vanaf nu mijn weekmenu’s met jullie! Je kan het letterlijk zo kopiëren als je dat wilt! meestal plan ik voor 5 dagen, dit is vanwege de versheid van de producten. Maar ook omdat ik in het weekend wel graag snack!

Dag 1

Linzensalade met gerookte kipfilet. Het recept voor de salade vindt je hier. De kipfilet kun je kant en klaar kopen

Dag 2

Goed gevulde groentesoep met wortel, selderij spinazie en rijst. Ik heb in mijn boodschappenlijstje gekozen voor kippenbouillon maar je kunt natuurlijk ook een vegetarische variant maken.

Dag 3

Frittata! Voor wie nog nooit frittata gemaakt heeft… shame on you! Het is echt soulfood wat ons betreft. Vaak maak ik extra veel, zodat we het de andere dag nog als lunch kunnen maken. In mijn frittata doe ik altijd maar net wat ik over heb, maar voor dit menu koos ik voor: eieren, feta spinazie, wortel en champignons. Evt kun je er ook nog parmezaanse kaas overheen raspen. Een fijn recept van een collega blogger vindt je hier.

Dag 4

Spaghetti met cherry tomaatjes en knoflook champignons. Van dit recept kun je online niets vinden. Het is me geleerd door mijn ex-schoonmoeder. Een geweldige italiaanse chef met een passie voor pasta! Dit is het meest simpele pasta gerecht ooit maar zo ontzettend lekker! Het is een kwestie van de tomaatjes halveren en deze met de gesneden kant naar beneden in een laagje olijfolie in de pan leggen. voeg hier een beetje knoflook en een doorgesneden rode peper aan toe en laat het sudderen. in een klein pannetje bak je de champignons met een beetje knoflook.

Dag 5

Rijstsalade met zalm en tonijn. Wederom een familie recept waar je eigenlijk niets voor hoeft te kunnen! Deze komt van mijn vader. Het is een kwestie van je groente (wortel en lente ui) snijden. Rijst koken, alles lauw door elkaar mengen en dan een blikje tonijn en een lepel yogonaise toevoegen. Bak er een lekker stukje zalm bij en je bent compleet! Ook heerlijk is een blikje mais er doorheen!

Het boodschappenlijstje staat hier compleet voor je uitgeschreven. Gebaseerd op de prijzen van de jumbo.