stoptober

Tips en producten om stoptober vol te houden

Stoptober is een goed initiatief om te stoppen met roken.Het is bewezen dat de slagingskans groter is als je op een consult komt of met lotgenoten spreekt.
Stoptober zorgt in één keer voor veel lotgenoten wat het slagingspercentage laat stijgen.
Naast deze lotgenoten zijn er verschillende hulpmiddelen die de slagingskans vergroten.Hier willen we wat niet alledaagse hulpmiddelen bespreken om jou te helpen bij je stoppoging.

STOPPEN met roken en Vitamine C

Vitamine C is een vitamine die vele toepassingen heeft. Een van die toepassingen is ontstressen.
Wetenschappelijk is vastgesteld dat dieren, wanneer ze opgejaagd worden en onder druk staan, extra vitamine C gaan produceren om zich te verweren tegen stress .
Het stoppen met roken kan een stress gevoel geven waardoor je een verhoogde behoefte aan vitamine C hebt. Omdat je lichaam zelf geen vitamine C kan aanmaken zal je het extra moeten eten. Je kan hiervoor kiwi’s of sinaasappels pakken, maar 6 sinaasappels op een dag wordt en duur geintje plus je krijgt ook veel (fruit) suikers binnen.
Een goedkopere manier kan zijn om een goede vitamine C in te nemen.
Deze capsules bevatten de niet zure vitamine C en extra magnesium.
De Magnesium zorgt ervoor dat grote hoeveelheden vitamine C geen nierstenen geven. Je nieren kunnen het nu beter verwerken.

Proteine Snackje – voor honger bij stoppen met roken

Het is bekend/berucht dat stoppen met roken vaak een gewichtstoename geeft. Dit komt enerzijds dat mensen die stoppen nu op een “sigaretmoment” een dropje, snoepje of iets anders nuttigen.
Daarnaast geeft “de zin in een sigaret” dezelfde kriebel op je maag als een hongergevoel.
Omdat je als roker een sigaret pakte bij dit “kriebelgevoel” pak je nu iets te eten op deze momenten.
Als je op zo’n eetmoment dan een proteïne shake pakt of een proteïne bar dan zorg je dat je snack eet/drinkt met weinig/geen koolhydraten en veel eiwitten. Omdat eiwitten zorgen dat je suikerspiegel op peil blijft en je vet stofwisseling verbeterd kan je zorgen dat je in je stoppoging niet aankomt in gewicht.

Ruhan Plus

Sommige stoppers zijn super zenuwachtig geworden door het stoppen met roken. Er blijft een stemmetje in hun hoofd vanalles verzinnen om weer een sigaret te pakken. Wil je nu op een natuurlijke manier rust in je hoofd krijgen zonder weer te hoeven af te bouwen van je rustgevend middel is er de Ruhan plus capsule bedacht.
Ruhan bevat alleen natuurlijke stoffen die het hoofd tot rust brengen zonder verslaving of suf worden tijdens auto rijden of machines bedienen.
L-theanine bijvoorbeeld. Dit is een aminozuurderivaat dat in de bladeren van groene- en witte thee zit en verschillende neurotransmitters in de hersenen zoals dopamine, serotonine en GABA beïnvloedt.
Het zorgt enerzijds voor een kalmerende werking, het vermindert stress en angst, maar zonder moe te maken. L-theanine zou leiden tot een alerte gemoedstoestand. Daarnaast zou het ook beschermen tegen allerlei infecties en virussen. Door bijvoorbeeld matcha-thee te drinken krijg je een kleine dosis binnen, maar je kunt ook supplementen kopen waarin een hogere dosis L-theanine zit.
Daarnaast zit in Ruhan de vitamine B5.

Vitamine B5
Vitamine B5 (pantotheenzuur) is essentieel voor de groei, voortplanting en de normale fysiologische functies. Het is betrokken bij de energieproductie, de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten en de synthese van lipiden, neurotransmitters, steroïdhormonen, porfyrinen en hemoglobine. Een goede vitamine B5-status draagt bij aan een gezonde huid, gezonde gewrichten en goede psychische gezondheid. Pantotheenzuur is aanwezig in veel voedingsmiddelen (het Griekse pantos betekent overal), maar het vitamine B5-gehalte in voeding kan sterk dalen door voedselraffinage, koken, invriezen en inblikken.

Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20B5

Vitamine B6
Vitamine B6, een wateroplosbare vitamine, is betrokken bij meer dan 100 enzymreacties in het lichaam, die vooral gerelateerd zijn aan de energieproductie en de stofwisseling van vetten en eiwitten. Een tekort aan vitamine B6 in de voeding komt zeer frequent voor, mede doordat vitamine B6 in voedingsmiddelen verloren gaat door het kookproces.
Vitamine B6 helpt bij de verlaging van de homocysteïne- en cholesterolspiegel waardoor het een gunstige invloed heeft op hart en bloedvaten en de hersenstofwisseling. Ook bij de vorming van hemoglobine, nucleïnezuren en neurotransmitters, zoals serotonine, is vitamine B6 betrokken.

Copyright (C) Orthokennis https://www.orthokennis.nl/nutrienten/vitamine%20B6

Zoethoutstokje

Vaak wordt tegen ex rokers gezegd om een zouthoutstokje te pakken.
Ervaring leert dat exrokers de hele dag met zo’n stokje rondlopen en de bloeddruk omhoog schiet. Hierdoor kan een opgejaagd gevoel komen die het stoppen moeilijker maakt. Beter kan je je 3 maaltijden verdelen over 6 maaltijden zdodat je meer eetmomenten hebt en minder snoepmomenten nodig hebt. Ook kan een tandenstoker of een loly stokje hetzelfde bereiken als het zoethout stokje.

Valeriaan druppels

Valeriaan druppels zijn een tinctuur van valeriaan. Een Tinctuur wil eigenlijk zeggen dat het een aftreksel van het droge kruid op alcohol is.
Valeriaan heeft rustgevende eigenschappen maar een andere interessante eigenschap is dat valeriaan de drang vermindert naar een sigaret.
De valeriaanwortel bevat essentiële olien die een kalmerende werking hebben op het zenuwstelsel. Het vermindert de nervositeit en de ontwenning van de nicotine. Maar het grootste voordeel is toch wel dat het de sigaret een ontzetten onaangename smaak geeft!

Ben jij gestopt?

Help dan anderen, laat jouw tip achter in de reacties. Ik hoor graag hoe jij het voor elkaar hebt gekregen.
Nog even en Stoptopber is weer voorbij, maar als we november, December en volgend jaar kunnen stoppen hebben we pas echt iets gewonnen!
Wij geloven in je, ben sterker dan die sigaret!