tinnitus

tinnitus genezen met supplementen?

Een constant fluitend, suizend of piepend geluid in je oren? Dan kan het zijn dat je de diagnose tinnitus (ofwel oorsuizen) hebt. Het is een erg vervelende aandoening waar vaak geen oplossing voor te vinden is. Toch zijn er online tal van middeltjes te vinden die zouden helpen oorsuizen te stoppen. Ik ging voor je op onderzoek uit en leg je in deze blog graag mijn bevindingen voor.

Oorzaken van tinnitus

Er zijn helaas veel mensen die last hebben van oorsuizen. Maar hoe ontstaat deze klacht nou? Over de oplossing gaan we het verder op hebben, maar als je weet waar de tinnitus is ontstaan kun je in het vervolg wellicht erger voorkomen. Schade aan het oor is een veelgehoorde oorzaak, te lang naar harde muziek luisteren of te dicht bij de boxen staan bij een optreden of festival veroorzaakt vaak een harde piep in het oor. Eigenlijk is die piep precies waar mensen met tinnitus dagelijks last van hebben. Maar ook een oorontsteking of medicijn gebruik kunnen aan de basis van tinnitus liggen. Met name aspirine en bepaalde antibiotica zouden deze klacht kunnen veroorzaken.

Oorsuizen voorkomen

Aan het beschadigen van je gehoor kun je wel zelf iets doen. Er zijn tegenwoordig fantastische oordoppen op de markt die het geluid als het ware filteren. Ik ben zelf echt een festival bezoeker maar ik heb altijd mijn fel roze dopjes bij de hand. Geloof me, er gaat echt niets verloren aan de muziek. Maar de schadelijke harde tonen worden gefilterd! Zo voorkom je eventuele gehoorschade. Ook als je op het werk last hebt van bijvoorbeeld hard geluid van machines is het aan te raden je oordoppen te gebruiken. Voorkomen is beter dan genezen, en zoals je eerder hebt gelezen is tinnitus een vervelende en langdurige klacht. Ook is het verstandig om altijd de bijsluiter van medicijnen te lezen. Samen met de arts kun je dan eventueel opzoek gaan naar een vervanger voor je medicatie.

Natuurlijke remedie bij oorsuizen

Soms wordt bij tinnitus een probleem met de haar- of bloedvaatjes in het oor vermoed. In dat geval kan het dus helpen de doorbloeding te verbeteren. Gingko biloba is zo’n product wat de doorbloeding zou verbeteren. Bij een groep patiënten in een test bleken de symptomen bij het gros na een aantal weken te verbeteren. Bij een aantal van hen verdwenen de symptomen compleet. Ginko biloba bij oorsuizen zou het best werken in de begin stadia van tinnitus. Maar ook als de symptomen al langere tijd spelen zou ginko een oplossing kunnen zijn.

Vitamine b-12 tekort en tinnitus

Heb je last van oorsuizen dan is het wellicht verstandig om je te laten testen op een vitamine b-12 tekort. Een chronisch tekort aan deze vitamine wordt in verband gebracht met oorsuizen. Een studie uit het begin van de jaren 90 toonde aan dat bij een onderzoek van 100 patiënten ruim de helft van hen kampte met een b-12 tekort. Bij enkele van hen bleek het oorsuizen minder te worden nadat ze extra vitamine b-12 in namen. Belangrijk is dan wel om een biologisch actieve vorm van b-12 in te nemen, deze wordt het beste opgenomen in het lichaam en dus heb je daar de beste resultaten mee.

Appel azijn bij oorsuizen

Eerder schreef ik al een blog over appel azijn en tinnitus. deze lees je hier.  
Het is in het geval van appelazijn een beetje moeilijk om te bewijzen of dit nu echt werkt, maar ontzettend veel mensen (inclusief een aantal uit mijn directe omgeving) zweren erbij. In mijn eerdere blog lees je er alles over. Ook hoe je het beste kunt doseren en innemen. Appelazijn is een geweldig middel voor heel veel processen in het lichaam. Het is in dit geval dan ook niet verkeerd om het eens te proberen. Lees de blog maar eens goed door.