appel cider azijn

Werkt appelcider azijn tegen oorsuizen?

Appelcider azijn is een bekend middel om wat kilo’s kwijt te raken. Veel mensen hebben hier ontzettend veel baat bij! Wetenschappelijke studies hebben dan ook aangewezen dat de body mass index (BMI) van proefpersonen omlaag ging bij een dagelijks gebruik van 15-30 ml.  Maar er zijn ook andere voordelen aan het gebruik van deze bijzondere azijn! Zo is het rijk aan de vitamine’s A, B1, B2, B6 en E. Daarnaast bevat het belangrijke mineralen en zou het de sinussen schoonmaken. Daardoor zou het er voor zorgen dat verkoudheid en allergische reacties sneller verdwijnen. Maar… zou het ook helpen tegen oorsuizen? Volgens veel gebruikers wel…

Positieve ervaringen bij oorsuizen

Ondanks dat er in Nederland nog niet heel veel over bekend is horen we steeds meer positieve ervaringen uit Amerika. Daar zweren een heel aantal mensen bij het gebruik van appelcider azijn bij tinnitus (oorsuizen).
Ondanks dat er geen wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar het effect van appelcider azijn bij oorsuizen is het wel heel bijzonder dat zo veel mensen er baat bij hebben. Niet bij iedereen verdwijnt de tinnitus compleet, maar van de mensen die het probeerde geeft een groot gedeelte aan dat het oorsuizen ofwel stukken minder ofwel helemaal verdween.
Bijzonder aan dit “huismiddeltje” is wel dat er zo ontzettend veel positieve reacties over te vinden zijn. Dat veel mensen er baat bij hebben is nog geen bewijs dat het voor jouw ook werkt, maar appelcider azijn is een relatief veilig en goedkoop middel.

 

Welke azijn?

Er zijn verschillende soorten appelcider azijn, of eigenlijk kun je onderscheid maken in twee soorten. De normale appelazijn, deze is helder (bewerkt). Door de manier van verwerken zijn veel (essentiële) voedingsstoffen verdwenen. Met andere woorden, dit is een smaakmaker.

Aan de andere kant is er ook de organische variant. Deze is troebel of heeft een bezinksel. In deze soort zitten de belangrijke enzymen en voedingsstoffen. En dat is nu net wat je nodig hebt om je gezondheidsdoel te behalen! Over braggs appelcider azijn schreef ik al eens eerder een blog.

Dosering:

De meeste mensen die dagelijks appel azijn gebruiken houden zich aan de hoeveelheid die men ook gebruikt bij het gewichtsverlies. 1 tot 2 eetlepels puur of in water. Probeer eerst eens met wat water, het is een zuur product en niet iedereen kan hier goed tegen. Ook is dit zuur bij dagelijks gebruik best wel een aanslag op je glimlach! Tanden worden hier niet heel gelukkig van! Mijn advies is dan ook om het met een rietje te drinken, zo komt het zuur minder in aanraking met je glazuur!

 

wetenschappelijke onderzoeken zijn er voor deze toepassing nog niet voor gedaan.Dit kan zijn omdat Appelazijn een veel voorkomend product is en er geen octrooi op gevraagd kan worden. Zonder octrooi geen verdiensten dus geen investeringen voor onderzoek.Maar het positieve hieraan is dat je fles appel cider vinegar straks niet voor veel meer geld bij de apotheek komt of op dokters recept wordt.

appel cider azijn
Apple Cider Vinegar.