blaasontsteking

Zo snel mogelijk een blaasontsteking genezen?

Als vrouw komt het helaas maar al te vaak voor… een blaasontsteking! Wie het eenmaal heeft gehad komt er vaak moeilijk van af. Via de arts zijn antibiotica kuren vaak een redding. Maar niet iedereen wil een antibiotica kuur. IS het mogelijk om een blaasontsteking zelf te genezen?

Stel plassen niet onnodig uit

Het vervelende gevoel met een blaasontsteking is dat je vaak de hele dag aandrang hebt om te plassen. Met een lege blaas is dat natuurlijk niet te doen en daarom is het goed om de blaas zoveel mogelijk te vullen. Tijdens het plassen plas je namelijk ook schadelijke bacteriën uit. Waardoor de blaasontsteking sneller over kan gaan. Hoe vaker je écht plast hoe beter dus.

Veel drinken!

Het is bijna overbodig om te zeggen nadat je net bovenstaande stuk hebt gelezen, maar blijven drinken is het aller belangrijkste. Hoe meer je drinkt, hoe meer je kunt plassen en hoe meer bacteriën je kwijt kunt raken. Het is wel heel belangrijk om bij een blaasontsteking vooral veel water en kruidenthee te drinken. Koffie bij blaasontsteking is niet de beste keuze, koffie onttrekt namelijk vocht uit het lichaam.
Je hebt ook speciale kruidenthee die op de blaas en nieren werken. laat je hierover bij de drogist goed adviseren. Ook is cranberry sap (ongezoet!) een fijne optie.

Cranberry supplementen

Er zijn heel veel producten te krijgen met cranberry. Het is alleen wel goed opletten dat de dosering en de hoeveelheid cranberry er ook echt toe doet. In de volkskrant verscheen laatst een onderzoek waarin bijvoorbeeld bleek dat veel producten voor de blaas onnodig veel suiker en veel te weinig cranberry bevatten:


(…)Wie thuis aan de slag wil, moet op zoek naar producten met voldoende werkzame stof en dat is lastig want die hoeveelheid staat meestal niet op de verpakking. De cranberries van Albert Heijn voldoen in elk geval niet: een zakje bevat twee keer zoveel ananassiroop als bes, reden voor Foodwatch om het product tot de misleider van 2015 uit te roepen. Van al die suiker profiteren alleen de vetcellen.

– de Volkskrant

De beste keuze is dan altijd om voor een product te gaan wat zo zuiver mogelijk is zoals deze cranberry capsules.

Homeopathische middelen bij blaasontsteking

Cantharis is een veelgebruikt middel bij blaasontsteking. Dit homeopathische middel wordt vooral toegepast als er sprake is van een acute ontsteking die samen gaan met brandende pijn.
In acute gevallen is het dan belangrijk om ieder uur een kleine dosering in te nemen en dit later af te bouwen. laat je ook hier goed adviseren, een goede drogisterij zal altijd de tijd nemen om je de dosering en werking van een product uit te leggen.

Stop met suiker

Hoe moeilijk het soms ook is, stop direct met het gebruiken van suiker als je een blaasontsteking hebt. sowieso is suiker natuurlijk niet gezond, maar het voedt ook nog eens de slechte bacteriën. Beter is dus om het gebruik van suiker te beperken of stop te zetten. Veel voedingsmiddelen bevatten onnodig veel suiker en zoetstoffen, controleer dit dus even goed voor je het gebruikt.

Wat als je toch antibiotica krijgt?

Het is natuurlijk zo dat als het echt niet anders kan je naar de dokter zal moeten om een antibiotica kuur. Maak je dan ook niet te druk en accepteer dit. Je lichaam moet nu eenmaal herstellen, en soms kan dat niet anders dan met antibiotica. Wat wel verstandig is, om na de kuur een goede probiotica te pakken. deze vult je goede darm bacteriën weer aan waardoor je weerstand zal verhogen. Je vangt dan dus twee vliegen in een klap want met een verhoogde weerstand heb je ook nog eens minder kans op een nieuwe blaasontsteking. Om je weerstand te verhogen kun je ook een kuur met appel cider azijn doen.